Your browser does not support JavaScript!


Povijest Ford Transita

Ford Transit - komercijalno vozilo proizvedeno od 1953. godine, a pripada klasi lakih komercijalnih vozila (LCV). Ford Transit dostupan je u više različitih verzija karoserije, od kojih su najpopularniji teretni i putnički kombiji kasnije nazvani Tourneo. Ford Transit je treći najprodavaniji kombi na svijetu. Za sada je proizvedeno i prodano preko 8.000.000 kombija Ford Transit.

Prva generacija Ford Transita zvala se Ford Taunus Transit i u početku se nudila samo u zapadnoj Europi i Australiji. Međutim, krajem 20. stoljeća kombiji Ford Transit prodavali su se gotovo u cijelom svijetu osim Sjeverne Amerike. Ford Transit započeo je širenje na sjevernoameričko tržište 2013. godine, stvaranjem ove generacije u osmoj generaciji. Službeno, Ford Transit je 2015. zamijenio Ford E-Series.

Već više od četrdeset godina Ford Transit je najprodavanije komercijalno vozilo u Europi. Nakon predstavljanja novog modela na tržište, američki Ford Transit brzo se pokazao kao najprodavanije komercijalno vozilo u Sjedinjenim Državama. U SAD-u, Ford Transit osigurava 57 posto udjela Forda na tržištu komercijalnih vozila. Dijelovi za Ford Transit proizvode se u Turskoj, Kini, pa čak i Poljskoj.

Ford Transit je također nekoliko puta pobjednik kombija godine (2001, 2007), a u svojim manjim verzijama Transit Custom i Transit Connect također su osvojili naslov Van godine u 2013. i 2014. godini.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)


Povijest Ford Transita - odaberite model


Taunus Transit Transit MK1 Transit MK2 Transit MK3 Transit MK4 Transit MK5 Transit MK6 Transit MK7 Transit MK8 Transit MK9


Pročitajte dalje Ford Taunus ->
 
Unesite ključnu riječ
Napredno pretraživanje
Transit Center in Europe