Your browser does not support JavaScript!


Kako pripremiti kombi za zimu?

Zima može biti pravi izazov, kako za ljude tako i za kombije. Niske temperature, ceste natrpane solju i stalno prisutni snijeg stvarno utječu na životni vijek naših vozila. Stara izreka "bolje spriječiti nego liječiti" savršeno odražava činjenicu da trebamo pripremiti svoje kombije za zimske nedaće. Nekoliko jednostavnih koraka može nas spasiti nepotrebnog stresa. Kako da pripremim svoj kombi za zimu? Koje dijelove za kombije treba kupiti unaprijed? Pročitaj članak

Pazite na kočioni sustav

Put kočenja vozila na zaleđenoj i snježnoj cesti značajno se povećava. Na put kočenja utječu čimbenici kao što su
- stanje guma,
- kvaliteta i čistoća kočnica,
- pravilan odziv i vidljivost,
- vrstu površine ceste kojom vozite.

Zbog toga bismo trebali provjeriti stanje našeg kočionog sustava prije prvog mraza. Nemojte se ustručavati zamijeniti stare komponente jer one stvarno utječu na vašu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Kočione pločice Ford Transit pronaći ćete u našoj online trgovini. Za kupce smo pripremili i posebne setove originalnih kočionih diskova i pločica prilagođenih određenim izvedbama dostavnih vozila.

Naručite zimsku tekućinu za pranje vjetrobrana

Najlakši i najjeftiniji način da pripremite kombi za zimu je kupnja i zamjena zimske tekućine za pranje vjetrobrana. Namijenjen je za rad na niskim temperaturama kako ne bi smrzavao. Zimska tekućina za pranje vjetrobrana korisna je iu smislu poboljšanja vidljivosti, a također može pomoći pri odmrzavanju smrznutog vjetrobrana. Isplati se kupiti dodatnu bocu i nositi je sa sobom u prtljažniku kako biste spriječili vožnju s prljavim vjetrobranskim staklom.
Ford Transit Snježni

Poboljšanje vidljivosti - brisači i osvjetljenje

Jedna od karakteristika zime je da relativno ranije pada mrak i pada mrak. Otopljenjem dolazi i blato pomiješano sa solju koje može ostaviti tragove na našim vjetrobranskim staklima. Zbog toga je važno osigurati da brisači vjetrobrana budu u dobrom stanju. Dotrajale metlice brisača za ford transit ne odvode vodu učinkovito i ostavljaju tragove, što ugrožava vidljivost i udobnost vožnje. Štoviše, promjena metlica brisača jednostavan je posao s kojim se može nositi i početnik.
Ipak, najvažniji faktor vidljivosti na cesti je osvjetljenje. Učinkovita, dobro podešena svjetla u vozilu odgovornost su svakog vozača. Stoga, ako je žarulja pregorjela ili je lampa oštećena - preporučujemo da odmah zamijenite ove komponente. Puknuto prednje svjetlo za Ford Transit može dodatno oštetiti niska temperatura ili sol na cesti. Takav nedostatak ne treba podcjenjivati, jer nas nedostatak prednjeg svjetla može iznenada oštetiti, čak i tijekom vožnje. Nakon što ste provjerili svjetla vozila, preporučljivo je posjetiti servis kako bi ih namjestili.

Problemi s paljenjem autobusa

Zimi je najčešća situacija kada kombi neće upaliti. Nekoliko čimbenika može uzrokovati ovo, a najčešći su slab akumulator, prljavi filtar goriva ford transita, smrznute cijevi za gorivo, pregorjele svjećice i neispravan alternator. Vrijedno je provjeriti razinu napunjenosti baterije i napon na stezaljkama dok motor radi. Time ćete izbjeći nesretna iznenađenja.

PRashladna tekućina koja odgovara sezoni

Rashladna tekućina u našem kombiju trebala bi biti prilagođena vanjskoj temperaturi. Pogrešna rashladna tekućina za Ford Transit može čak dovesti do mehaničkih oštećenja u bloku motora. Iz tog razloga preporučujemo korištenje originalnih Fordovih radnih tekućina koje su prilagođene različitim vremenskim uvjetima. Na tržištu su dostupni i testovi za provjeru točke smrzavanja rashladne tekućine. Neispravan rashladni sustav može dovesti do curenja i ozbiljne štete na vašem kombiju zbog pregrijavanja motora.
Ford Transit Zima

Ne zaboravite zamijeniti zimske gume

Preporučljivo je zamijeniti ljetne gume zimskim kada prosječna dnevna temperatura padne ispod 7°C. Nemojte čekati snijeg ili posljednji trenutak za promjenu guma, jer tada su garaže prenatrpane. Zamjena guma također je idealna prilika za poravnavanje kotača i provjeru stanja vijaka i matica kotača. Matica kotača Ford Transit toliko je jeftina da se isplati kupiti nekoliko dodatnih. Zahvaljujući maticama kotača, kotači našeg vozila pravilno su pričvršćeni za glavčinu.

Priprema vašeg kombija za zimu - sažetak

U ovom smo članku uključili najvažnije savjete o tome kako pripremiti kombi za zimu. Preporučujemo da spriječite štetu koja bi mogla tjednima blokirati vaše vozilo. Kao praktičan savjet, također se isplati naoružati mazivom, odleđivačem brave i posebnom pripremom za brtve. Smrznuta brava na kombiju koji nema funkciju središnjeg zaključavanja može biti pravi problem. Kvarovi su također izloženi hladnoći i treba ih podmazati odgovarajućim pripravkom. Ne dopustite da vas zima iznenadi i zapamtite da u našoj internetskoj trgovini možete pronaći dijelove koji su vam potrebni za vaš Ford Transit i druga dostavna vozila.

Znaš li to ...?

Naši drugi članci na blogu:u: