Your browser does not support JavaScript!


Najboljih 5 kombija u svijetu

Proizvođači kombija se natječu na mnogim razinama. Neki od njih žele stvoriti najbrže automobile na svijetu, dok drugi rade na najekološkijim načinima vožnje. Prvi kombi u povijesti proizveden je pod američkom markom Dodge. Proizvođači komercijalnih vozila trenutno se natječu jedni s drugima u razvoju električnih kombija s velikim utovarnim prostorom. Danas ćemo se fokusirati na usporedbu podataka o prodaji pojedinih modela kombija s naslovima International Van Of The Year.


Koji je najbolji kombi ikad? TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Naslov International Van Of The Year: T4 – 1992, T5 – 2004, T6 – 2016
Prodano: 12 milijuna kombija

Volkswagen Transporter T6


Volkswagen vodeći model kombija s jednostavnim imenom "Transpoter" prodao je više od 12 milijuna primjeraka širom svijeta. Ovo je vjerojatno najkorišteniji kombi u povijesti. Mnogi ga povezuju s građevinskim timovima ili poslovnim automobilima, što naglašava njegovu svestranost i izdržljivost. Tri sljedeće generacije Transportera - T4, T5 i T6 osvojile su titulu Međunarodnog kombija godine.

4. Iveco Daily
Naslov International Van Of The Year: 2000, 2015, 2018
Prodano: preko 3 milijuna primjeraka

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily je kamion više klase, proizveden pod talijanskom markom od 1978. godine. Ističe se od konkurencije zbog širokog raspona dopuštenih nosivosti vozila, do 5 tona. Talijanski proizvođač od rane dobi razvija vlastita tehnološka rješenja na području dizelskih agregata. Razina prodaje i proizvodnje Iveco Dailya posljednjih se godina značajno povećala, što naglašavaju naslovi Međunarodnog kombija godine 2015. i 2018. godine. Iveco Daily dijelovi su vrlo raznoliki, zbog čestih zahvata i modifikacija.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Naslov International Van Of The Year: 1994
Prodano: 2,6 milijuna vozila

Fiat Ducato Motorhome


Zašto smo Fiat Ducato postavili na viši položaj od Iveco Dailya unatoč lošijim "brojevima"? Fiat Ducato najčešće je odabrano postolje za autodoma, koji u potpunosti dominiraju na ovom tržišnom segmentu. To je zbog niskih cijena rezervnih dijelova i jednostavnih, provjerenih građevinskih rješenja. Vozila ove marke opremljena su samo dizelskim motorima, imaju dobar koeficijent otpora zraka i opslužuju stotine tisuća putnika iz cijelog svijeta. Također je vrijedno napomenuti da se Citroen Jumper i Peugeot Boxer temelje na istim dizajnerskim rješenjima i prodaju pod drugim robnim markama. Tako dijelovi za Fiat Ducato vrlo često odgovaraju i kombijima Peugeot i Citroen.

2. Ford E Series
Prodano: 8,2 milijuna vozila

Ford E-Series Police New York


Ford E-serija prirodni je slijed takvih ikoničnih vozila kao što su Ford Econoline / Club Wagon. Proizveden je za američko i kanadsko tržište u razdoblju 1996.-2014. Godine 2014. povučen je s tržišta kako bi ustupio mjesto svom europskom bratu - Fordu Transitu. Međutim, široko su ga koristile jedinice javne službe poput policije, bolnice i televizije. Zbog univerzalnosti i dobrih prodajnih rezultata našao se u mnogim filmovima i drugim kulturnim djelima.

1. Ford Transit
Naslov International Van Of The Year: 2001, 2007
Prodano: preko 8 milijuna primjeraka

Transit Supervan 2


Ford Transit element je pop kulture i štovanja među stanovnicima mnogih zemalja, uglavnom Velike Britanije i Turske. Posljednjih godina imenovanje "Ford Transit" uvedeno je i na američko tržište, gdje se vozilo nudi s pogonskim agregatima velikog kapaciteta. U cijelom svijetu u svakom gradu ćete pronaći barem jedan Ford Transit. Ford je već lansirao 8. generaciju svog ikoničnog kombija i manjih komercijalnih vozila iz iste obitelji (Custom, Connect, Courier). Njegova popularnost, mnoštvo verzija, stalni razvoj i važnost za pop kulturu postavili su Ford Transit na prvo mjesto u našoj ljestvici.

Želimo naglasiti da je ovo naše subjektivno mišljenje, poduprto prodajnim podacima i brojem nagrada dodijeljenih za određena vozila.

Dijelovi za najbolje kombije


Pozivamo vas da se upoznate sa ponudom naše trgovine, gdje ćete naći dijelove za Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom i Ford Transit Connect, što je najbolji kombi u povijesti (po našem mišljenju). Samo najbolji dijelovi za vaše najbolje kombije, autobuse i kućice.


Znaš li to ...?

Naši drugi članci na blogu:u: