Your browser does not support JavaScript!


Najbolji Ford Transit motor u povijesti

Ford Transit kontinuirano se proizvodi od 1965. Više od 50 godina na tržištu se pojavilo 8 generacija Ford Transita i tisuće dostupnih verzija i vrsta karoserije. Također se dogodila velika revolucija u jedinici motora. Ford Transit iz svog nastanka bio je dostupan u različitim verzijama s više od 30 različitih motora. Koji je Ford Transit motor bio najbolji?


Povijest motora Ford Transit


Prvi Ford Transit je imao 1.3L Taunus V4 motor, posuđen od njemačkog Forda Taunus Transita. Dostupan je iu verzijama od 1.5l i 1.7l. Fordovi inženjeri u Velikoj Britaniji odlučili su povećati svoj kapacitet, nudeći V4 Essex motore s 1.7l, 2.0l i V6 3.0 za Transit MK1. Alternativni izbor bio je Perkinsov dizel motor ili York.Kako sada ocjenjujemo ove motore? Mnogi od njih rade do sada! Važno je napomenuti da je Transit MK1 korišten za 95% pljački banaka u tom razdoblju. Policija je naglasila da Transit može doseći brzinu osobnog automobila sa značajno povećanim opterećenjem. To je stvorilo eksplozivnu smjesu! Ford Transit motori su pouzdani, učinkoviti i ispred svog vremena. U kolovozu 1977. pojavila se verzija Ford Transit 1978 1/2, poznata kao Transit MK2. To je proširilo ponudu motora s benzinskim motorima Pinto 1.6 / 2.0 i Cologne V6 2.8 ili Essex V6 3.0. Među dizelskim motorima i dalje je dominirala 2,4-litarska jedinica York. Za usporedbu - za australsko tržište u isto vrijeme pogodio motor V6 4.1l. Nove varijante motora također su se pojavile s uvođenjem novih modela. 2.3L Duratec i Duratorq TDCi motori u varijantama 2.2l, 2.4l i 3.2l bili su najpopularniji u Europi. Europsko tržište uglavnom su isporučivali kombiji s TDCI motorima, koji su nudili visoku trajnost, relativno nisku razinu izgaranja i rad bez kvarova.Ford Transit motori u trenutnoj ponudi


Fordova politika usredotočena je na podupiranje novih tehnologija i zaštitu okoliša. Za samo nekoliko godina možemo očekivati ​​da će svi Fordovi automobili (i kombiji) imati elektromotore. Sadašnjost je malo drugačija. Novi EcoBlue 2.0-litarski motori uvedeni su na europsko tržište.Svaka varijanta je od nekoliko do deset HP-ova snažnija od svog prethodnika 2.2 TDCi. Okretni moment je također veći. Injektori tijekom jednog ciklusa izgaranja (traju djelić sekunde) čine 6 ubrizgavanja goriva u motor komprimiranog zraka u cilindru. EcoBlue motori nude 15% manju potrošnju goriva u odnosu na prethodno korištenu jedinicu, ali zahtijevaju punjenje AdBlue spremnika u skladu s Euro 6 propisima.


Najsnažniji Ford Transit motor

Bilo je nekoliko izuzetnih kopija Ford Transita s nestandardnim motorima, obično posuđenim od drugih automobila. Godine 1971. SuperVan je debitirao s V8 motorom, generirajući snagu od oko 400 KS.Njegov nasljednik, SuperVan II, dobio je motor Cosworth DFL s najvećom brzinom od 178 milja na sat. Godine 1994. Ford je predstavio posljednji SuperVan s Cosworth HB jedinicom. Tijekom vremena, motor je promijenjen u praktičniji Ford-Cosworth Pro Sports 3000 V6 s 295 KS.


Ford je 2011. predstavio Transit SuperSportVan model s Duratorq 3.2 motorom s turbopunjačem, generirajući snagu od 198 KS. Iste godine, naš Drift Bus debitirao je s motorom BMW M5 V8 s cca. 440 KS!A što je po vašem mišljenju najbolji Ford Transit motor u povijesti?


Znaš li to ...?

Naši drugi članci na blogu:u: